Dorpsstraat 9
4751 AH OUD-GASTEL
Openingstijden
Ma: | |
Di: | |
Wo: | 9:00 - 12:00 en 13:00 - 17:30 |
Do: | 9:00 - 12:00 en 13:00 - 17:30 |
Vr: | 9:00 - 18:00 |
Za: | 9:00 - 17:00 |
Zo: |
Wegens vakantie gesloten van 5 augustus t/m 10 augustus
Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?
Fine Taste Good Living
Plomari Ouzo straalt op prachtige wijze de Griekse cultuur en tradities uit! Een fantastische Ouzo die een raam opent naar de Griekse stranden, de helderblauwe zee, de ongeëvenaarde rust en het heerlijke eten. Ervaar het zelf en kruip door het raam naar Griekenland met de Nr. 1 Ouzo van Griekenland! Nodig uw vrienden uit, maak wat heerlijke Griekse hapjes zoals Keftedakia (Griekse gehaktballetjes), verse olijven of een frisse salade met feta kaas en geniet volledig in stijl van Plomari Ouzo!
Lesbos – The Home of Ouzo
Plomari Ouzo vindt zijn oorsprong op het Griekse eiland Lesbos, in het dorp Plomari. Lesbos heeft een lange geschiedenis als het gaat om ouzo. Vandaag de dag wordt ouzo hier altijd nog geproduceerd en gedistilleerd door Griekse families op dezelfde traditionele manier als in het begin van de 19e eeuw.
Isidoros Arvanitis
Aan het hoofd van één van deze Griekse families was Isidoris Arvanitis, een volhardende en perfectionistische Plomariaan, die zich de creatie voorstelde van een ouzo welke zich zou onderscheiden van alle anderen. Met dit doel voor ogen ging hij in 1894 op ontdekkingsreis naar de best mogelijke ouzo. Na de hele wereld over te reizen en talloze experimenten, creëerde hij het beroemde en geheime recept van Plomari Ouzo. Een goed bewaard geheim dat hij alleen aan zijn kinderen en kleinkinderen toevertrouwde.
Handgemaakte Koperen Ketels
De productie van Plomari Ouzo is een waar ritueel. Het gebeurt op exact dezelfde manier als in 1894, in een kleine handgemaakte koperen still welke vandaag de dag nog steeds door dezelfde familie van kopersmids worden gemaakt. In totaal zijn er maar liefst 18 van deze kleine koperen stills in de distilleerderij van Plomari. De reden hiervoor is dat een kleinere ketel tot een superieur distillaat leidt.
Traditionele Distillatie
Plomari Ouzo wordt dubbel gedistilleerd, waarbij elke distillatie maar liefst negen uur duurt: “The slower the process, the better the distillate”. Het ‘hart’ van het distillaat en tegelijkertijd het hart van Griekenland is wat overblijft en waar men wereldwijd van geniet. Een combinatie van vakmanschap en Griekse trots zorgen ervoor dat Plomari Ouzo de beste ter wereld is.
Fun Fact: Wanneer u ouzo puur drinkt, is deze doorzichtig helder, maar zodra u de ouzo aanlengt met water krijgt deze een lichte melkachtige kleur. Probeer het zelf en ontdek welke manier het beste bij u past!
Kom langs in de winkel en wij adviseren u graag!